Bilgiler

loading...

13 Aralık 2013 Cuma

Doğal ilaç olan (İksir gibi) Elma Sirkesi!

Doğal ilaç olan (İksir gibi) Elma Sirkesi ve Kullanımı

Doğal sirkeyi her insan evinin bir kösesinde bulundurmalı. Hem tüketmek için hem de sağlıklı bir hayat yaşamak için değerlendirilmelidir. Gerçekten de eski Hekimler Elma Sirkesini bir çok hastalığın tedavisinde kullanmıştır. Bu devirdeki insanlar, marketlerdeki ucuz sirkelerden kullandıkları için hakiki sirkenin tadı ve kokusuyla karşılaşınca bir an için neye uğradıklarını şaşırıyorlar. Kim bilir belki kendilerince haklıdırlar. Çünkü daha önce ellerine doğal sirke geçmediği için buna alışmış vaziyetteler. Ama artık uyanmanın zamanı geldi. 

Doğal sirke, bizim geleneksel yemek kültürümüzde sofralarımızın baş tacıdır. Eski çağlardaki birçok hekimlerin sirkeyi ilaç olarak kullandığı doğrudur. Sirkeyi bu kadar çok önem vermenin bir sebebi olmalı elbet. Bunun sebebi ise, sirkenin kendi başına bir doğal ilaç olması ve aynı zamanda bazı ilaçların yapımında kullanılarak ön plana çıkmasıdır. İlerleyen zaman içinde ise, şekerin devreye girmesiyle artık ilaç yapımında kullanılmıyor ve doğal ilaç olarak kullanılmaya devam ediyor.

Elma sirkesinin faydaları nelerdir?


Peki sirke nasıl kullanılıyor? İçilerek veya cilde sürülerek kullanılan sirke birçok derde derman olmaktadır. Doğal fermantasyon yöntemiyle yapılan sirke bir iksir niteliğindedir. Safrayı giderir, yemek iştahını giderir, ve fazla kiloyu önler, hazmı kolaylaştırdığı herkes tarafından bilinmektedir, öksürük ve nefes darlığında oldukça etkilidir. Cilde'de birçok faydası bulunan sirke, morarma ve şişme olan yerlere sürülmektedir. Sirke yemekle beraber veya yemeklerden sonra alınırsa hazmı kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. Günümüzde sirke salataya koyularak tüketilmekte, buda çok güzel bir yöntem. 

Dedelerimiz sirkeyi doğal fermantasyon yöntemiyle yaptıkları için faydalarını da onlar bizden daha iyi bilmektedir. Modern çağımızın insanı marketlerdeki 24 saatte oluşan sirkeleri doğal sirke sanmaktaydılar. Ama artık herkes doğal sirkenin nasıl bir şey olduğunun farkına varıyor. Doğal sirkenin faydaları saymakla bitmez. Taze meyvelerden fermantasyon yöntemiyle üretilir. Marketlerdeki sirkelerden farklıdır. Yıllanmış sirke birçok alanda kullanılabilir. Son olarak Doğal sirkeyi herkes kesinlikle evinde bulundurmalıdır.
Doğal Sirke Hakkında Bilgi Alın 
Arayın veya whatsapp'dan yazın: Kadir ÇAKIR 05467759792

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder